Finna OUTI-kirjastojen verkkokirjastoksi

OUTI-kirjastot julkaisevat uuden verkkokirjaston Lainan päivänä 8.2. Alustana on Kansalliskirjaston ylläpitämä Finna, Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yhteinen hakukokonaisuus.

OUTI Finna sisältää OUTI-kirjastojen (Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Taivalkoski, Tyrnävä ja Utajärvi) aineistojen hakupalvelun. Kirjautumalla kirjastokortilla ja salanumerolla voit lisäksi tehdä varauksia, uusia lainoja ja katsella omia tietojasi kirjaston asiakasrekisterissä.

Uusi verkkokirjasto julkaistaan osoitteessa https://outi.finna.fi, aluksi beta-vaiheessa rinnakkain nykyisen verkkokirjaston kanssa. Verkkokirjaston toimintoja ja sisältöjä kehitetään jatkuvasti. Finna-alustan myötä uusi verkkokirjasto tuo mukanaan asiakasystävällisiä uudistuksia ja parannuksia. Siellä tullaan julkaisemaan myös muun muassa luku- ja muita vinkkejä.

OUTI-kirjastojen vuodesta 2016 käytössä ollut verkkokirjasto osoitteessa https://koha.outikirjastot.fi, suljetaan kesään 2018 mennessä. Ylläpito ja kehittäminen keskitetään heti Finnaan, josta löytyy jatkossa OUTI-kirjastojen yhteinen, ajantasainen tiedotus.