Kerää oma kirjakasvio

Oulun kaupunginkirjasto toteuttaa kesälukukampanjan, johon on helppo osallistua vaikka koko perheen voimin. Innokkaille kasvibongareille tarjotaan mahdollisuus kerätä oma kirjakasvio.

Kuinka suuren kasvion saat koottua lukemalla kirjoja, joiden nimessä tai kansikuvassa on jokin kasvi? Kasvi voi olla esimerkiksi puu tai pensas, kukkiva kukka, heinä-tai viljakasvi, sammal tai jäkälä, marja, hedelmä tai vihannes, vedessä tai vesialueen lähellä kasvava kasvi.

Kirjakasvion rakentamisessa voi käyttää apuna lomakkeen bingoruudukkoa tai vain listata, montako eri kasvia saa kasvioon. Oman digitaalisen kirjakasvion voi luoda esimerkiksi Instagramiin tunnisteilla #kirjakasvio ja #oululukee. Kasvion keräämisaika on kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Kirjakasvion bingoruudukon voi hakea omasta lähikirjastosta tai tulostaa materiaalit Oulu lukee -verkkosivuilta. Kirjakasvio on käytettävissä missä päin Suomea tahansa.

Kirjakasvio on osa Oulu lukee! -kampanjaa. Kirjakasvion graafisen suunnittelun on tehnyt Sonja Lompolojärvi.

Kokoa oma kirjakasviosi!

Kirjoja kirjakasvioon