Muutoksia OverDriven varausten lainaamiseen

OverDrive-palvelun varausten saapumiseen ja lainaamiseen tulee muutos viikosta 10 alkaen.

Varattu e-kirja tai e-äänikirja ei enää automaattisesti lainaudu varaajalle. Varauksen saapumisesta tulee normaalisti ilmoitus sähköpostiin ja Libbyyn. Uutta on, että varaajalla on kolme päivää aikaa reagoida ilmoitukseen. Varaajalle tarjotaan kolme vaihtoehtoa:

  1. Lainaa aineisto/Borrow
  2. Keskeytä varaus/Deliver Later
    Keskeytä varaus -toiminto siirtää varauksen seuraavalle varaajalle, mutta säilytät silti paikkasi ensimmäisenä jonossa. Oletuksena on keskeytys 7 päivän ajaksi. Voit myös itse valita tarjotuista vaihtoehdoista, kuinka pitkäksi ajaksi varaus keskeytetään. Keskeytyksen jälkeen saat teoksen heti kun se palautuu seuraavan kerran.
  3. Peruuta varaus/Remove Hold

Jos et reagoi varausilmoitukseen kolmen päivän sisällä
• Varaus keskeytyy 7 päiväksi automaattisesti
• Pysyt ensimmäisenä varausjonossa, saat uuden ilmoituksen, kun teos taas palautuu.
Jos et reagoi varausilmoitukseen toisellakaan kerralla kun saat ilmoituksen, varaus peruuntuu kokonaan.