Virkisty lukemalla -lukuhaaste Oulu oivaltaa -päivän kunniaksi

Tutkimukset antavat vahvaa näyttöä siitä, että lukeminen tekee hyvää aivoille: jo pieni kirjaan syventymisen hetki vähentää lihasjännitystä, laskee sykettä ja ehkäisee dementiaa. Lukemisen avulla voi myös rauhoittaa mielensä iltaisin ennen nukkumaanmenoa.  

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta haastaa hyvinvointilautakunnan jäsenet ja samalla kaikki oululaiset osallistumaan Virkisty lukemalla -lukuhaasteeseen, joka julkaistaan perjantaina 22.11. Oulu oivaltaa-päivän kunniaksi. Haasteen kymmenen kohtaa johdattavat etsimään lukemista ja rentoutumaan lukemisen äärellä arjen kiireissä. Lukuhaasteen tehtävälomakkeen saa kirjastoista tai sen voi tulostaa Virkisty lukemalla -haasteen verkkosivulta www.ouka.fi/oulu/kirjasto/virkisty-lukemalla

Lukuhaasteen toteuttamiselle on aikaa 1.6.2020 saakka. Oulun kaupunginkirjasto arpoo osallistuneiden kesken kirjapalkintoja. Kirjastoihin palautetut täytetyt lomakkeet osallistuvat arvontaan.

Lukuhaasteen on laatinut Oulun kaupunginkirjasto. Hengähdä hetkeksi ja lue!  

#virkistylukemalla #ouluoivaltaa #oululukee

Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta